Hírek a bor világából

A bor csökkentheti az Alzheimer-kór esélyét


(2018.02.15 08:30)
A bor csökkentheti az Alzheimer-kór esélyét

Egy új kutatás az alkoholfogyasztás és az agy „tisztán tartása” között mutatott ki kapcsolatot. A kulcs a mennyiség. A túl sok bor elhomályosítja az elmét, a kevés azonban serkentőleg hat az agyra – legalábbis ezt állítja a Science Daily minap megjelent cikke egy kutatásra hivatkozva. >>

Merre tartasz, Mátra?


(2018.02.14 09:29)
Merre tartasz, Mátra?

Bár a második legnagyobb hazai, egyúttal a legnagyobb hegyvidéki borvidékünk fél évezredes múlttal, egyedi klímával és sajátos talajadottságokkal bír, az átlagos fogyasztó számára kissé homályban marad a többiekhez képest. A Winelovers 14 borász-kiállítót felvonultató mátrai kóstolóján jártam.

>>


Ismerd meg a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeit!


(2018.02.13 08:07)
Ismerd meg a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeit!

A Magyar Borok Báljának szervező csapata minden évben arra kéri fel az Év Bortermelője és 2017-től már a Borászok Borásza cím birtokosait, hogy ajánljanak a nagyközönség figyelmébe egy, a borfogyasztók széles köre számára eddig talán kevésbé ismert, ígéretes fiatal borászt.
A jelölők röviden összefoglalták, hogy miért tartják a díjra érdemesnek pártfogoltjukat. Nyolc borvidék tizenegy fiatal tehetségéről mesél tizenegy elismert borász.
>>