Hírek a bor világából

Nem komáljuk a külföldi borokat


(2017.11.20 05:33)
Nem komáljuk a külföldi borokat

Felmérést készíttetett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) a hazai borfogyasztási szokásokról. Kiderült, hányadán állunk az édes borokkal és a fröccsökkel. >>

Egri borok az ország legjobbjai között


(2017.11.18 05:42)
Egri borok az ország legjobbjai között

Megjelent a legújabb TOP 100 magyar bor kiadvány, amely egy 8 tagú, értő zsűri által felállított pillanatnyi állapotot tükröző sorrend a hazai borpiacról. >>


Természetes italok és ételek fesztiválja a Millenáris parkban


(2017.11.17 05:45)
Természetes italok és ételek fesztiválja a Millenáris parkban

Tizenegy borvidék csaknem 30 termelőjének több mint 100 természethű bora lesz kóstolható az 7. Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol számos, organikus alapanyagokat használó gasztrokiállító is várja a látogatókat. >>

Nyolcezer éve készülhetett a világ első szőlőbora


(2017.11.16 05:52)
Nyolcezer éve készülhetett a világ első szőlőbora

Két georgiai ásatási helyen nyolcezer éves agyagedények cserepein találtak kanadai tudósok olyan vegyületeket, amelyeket a borkészítés legrégibb nyomainak tartanak – számolt be róla a BBC. >>


Gál Tibor a Junibor elnöke


(2017.11.15 05:48)
Gál Tibor a Junibor elnöke

Öt új taggal bővült a Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete –, megújult az elnökség és új elnököt is választottak Gál Tibor személyében. Az üzenet egyértelmű: a Junibor továbbra is a borászok új generációjának legfontosabb szervezete szeretne lenni, tömörítve az ország legtehetségesebb fiatal szakembereit. >>

A szőlészet és borászat turisztikai lehetőség


(2017.11.14 06:22)
A szőlészet és borászat turisztikai lehetőség

A szőlészet és borászat turisztikai lehetőséget jelent, az ágazat célja a minőséget képviselő borturizmus fejlesztése - hangsúlyozta Zilai Zoltán, a Magyar Borakadémia elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. >>