Borblog

2016.05.16. - Egy kis rosé történelem

Egy kis rosé történelemNapjaink trendi itala, de az igazi borivóktól messze áll. Miért is?  Mitől annyira kirobbanóan gyümölcsösek?

A fajélesztőt, van aki az ördögtől valónak tartja, van akinek nincs vele baja, a mai rosék anélkül nem lennének ilyenek.

Az előírás 1 hektoliter borhoz  20-40g az ajánlott mennyiség, van aki ennek a töbszörösét is beleteszi, ekkor lesz annyira parfümös, tutti-fruttis, trendi. A baj ezzel ott van, hogy ennyi fajélesztőhöz már tápsó kell, mert ugye ezen borokhoz ülepített tiszta mustot használnak, amiben nincs elég tápanyag, és a tápsó ami a nem éppen egészséges, benne marad a borban és megisszuk. Ez hasonlóan rossz az emberi szervezetnek, mint a mesterséges színezés vagy a tartósítók tömkelege stb…

Kínálatunkban olyan rosék vannak, amelyek elkészítésénél nem használtak tápsót és a fajélesztőből  is mindössze 10g.

Rosé kínálatunkban