Borajánló

friss kóstolások-2018 május 20

vino verde 2017 Tapada do Marques Colheita Seleccionada 2400,-

Az alacsony alkohol tartalmáról ismert vinho verdek egy csúcskategóriája, a nagyon könnyed nyári boron túlnőve….

Portugál vörösbor  Santos da Casa Douro DOC:  2800,-

Amikor a nagy - telt bor  zavarbaejtően kerek,  tapintható sűrű vaskos gyümölcsösség….

Szekszárdi Bikavér – Tüske Pince 2200,-

A kékfrankos alapú cuvée-k tesztjén a legjobb lett. Arányos, sokrétű, tannin szegény bor, fűszeres hosszú utóízzel.

Bodegas Volver  – Tarima  100% monastrell   2900,-

Ha már a best buynál járunk figyelmébe ajánlom ezt a mai szerzeményt, ami egy spanyol monastrell szőlőből készült bor mindössze 2900ft ért,  Robert Parker 91 pontjával.

A nagy megmondó ember a  91 pontokat 8000ft felettiekre szokta adni.

Fóti Kézműves Sörfőzde: Geisha   590,-

Egy olyan sör ami azoknak készült akik nem rajonganak a sör erőteljes ízéért. Jázminos zöld teával készült igazi nyári hűsítő

Ajánljuk  figyelmükbe  egyre bővülő cider és kézműves sör kiínálatunkat, tele különlegességekkel mint pl a esszencia hordóban érlelt  corvinus rex sör.

 

Mátrai Turán – Csernyik Pista  3200Ft

Első kóstoláskor azt mondtam, hogy ilyen bort nem lehet készíteni Magyarországon, anynira telt  és kerek, éertt tanninok.  hogy vakon biztos egy ujvilágit tippeltem volna.

A kérdésre hogy ezt, mégis hogyan hozta össze ezt a választ adta a borász:

már a bogyó színeződéskor látszott, hogy benne van a nagyon jó bor lehetősége, annyira gyorsan és egyöntetűen színeződött, gyakorlatilag minden bogyó egyszerre érett meg, és ez nagyon fontos az érett tanninok és kerek tannin kialakulásához, pont ezért vesznek sok tíz millióért szín szerinti bogyóválogatót azon cégek, akik megengedhetik maguknak

 

 

Katona Borház -  Pinot Gris / Gyöngyözőbor   2800ft

Katona Borház Cat on a Disco Ball nevű kreatúrája teljes mértékben megfelel a tavaszi, kíváncsi, újra nyitott, ingerkereső borbolondok, akik vagyunk, nagy elvárásainak, szépen tesz róla, hogy kizökkentsen minket a komfortzónánkból. Kezdjük azzal, hogy fehérbor, de sötétebb egy átlagrozénál, gyöngyözőbor, de nem pattog az orrodba a buborék és “az alapbor” egy része hordóban is érlelődött, ami gyöngyözőbor esetében ha nem is ismeretlen, de szokatlan. A szőlőfajta szürkebarát (innen a színe – ez a fajta, ha kicsit héjon áztatják, hajnalpírszínt ad a bornak), a korty egyszerre telt és a bubiktól mégis könnyed, az aromák enyhén krémesen körtések. A Katona Borház új – nyilván a külföldi fogyasztókra is kacsintgató – “Cat on a…” sorozatának első darabja, a cica a hírek szerint mindig más objektumot foglal majd el, elsőre egy diszkógömböt nézett ki magának.