Ma adják át a Borászok Borásza díjat

(2018.04.20 04:42)
Ma adják át a Borászok Borásza díjat
Két tokaji, két balatoni és egy villányi borász került be a Borászok Borásza díj döntőjébe, az elismerést április 20-án adják át - mondta Rókusfalvy Pál, a díj alapítója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Ez a díj abban különbözik a többitől, hogy a borászok maguk dönthetik el, hogy kit tartanak a legjobbnak a mezőnyben - tette hozzá.
    Amikor egy borszakújságíró, borakadémikus vagy sommelier választja ki a legjobb borászt, akkor a bort értékeli, a végterméket veszi alapul, amikor a borászok maguk között döntenek, figyelembe veszik, hogy a jelölt milyen birtokfilozófiát képvisel, mekkora hatást gyakorol társaira, mi a koncepciója - fogalmazott.
    Hozzátette, hogy a bevett gyakorlat szerint a korábbi évek nyertesei 50 borászt jelölnek a díjra, akik kétkörös szavazással választják ki a győztest.
    Emellett minden évben nemzetközi szinten keresik azokat az embereket, akik sokat tettek a magyar borért, a legkiemelkedőbb munkát pedig a Borászok Barátja díjjal jutalmazzák az áprilisi gálán - fűzte hozzá Rókusfalvy Pál.

forrás: MTI